ФОТО - Големо невреме во Атина
Напишано од Глигор Тодоров
недела, 20 јули 2014

Силно невреме во саботата зафатило делови од Грција. Најлошо било во Атина и околината каде што за кратко време наврнало големи коиличество на дожд.

 

 

На мерната страница Паграти биле измерени 40,1 литар дожд.

 

Обилни врнежи поплавиле и многу куќи и подруми. Големи штети се предизвикани и во трговските центри. Патниот сообраќај во неколку делови од градот бил во прекин.