Лазарополе
Претежно сончево вторник, 5 јули 2022
24℃
Се чувствува: 24 ℃
Изгрејсонце: 05:08
Зајдисонце: 20:14
Времетраење: 906 минути
Влажност: 59.9 %
Ветер: null km/h
Видливост 10 km
Измерено во: 02:00 h
  • 24 часовна прогноза
  • 5 дневна прогноза
  • 10 дневна прогноза
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
ВторникСредаЧетврток
06:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:0000:0001:0002:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:0000:0000:0001:0002:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:0000:00
20 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
25 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
28 ℃
Претежно сончево
29 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
29 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
31 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
30 ℃
Умерено облачно со дожд
28 ℃
Умерено облачно со дожд
29 ℃
Умерено облачно со дожд
29 ℃
Умерено облачно со дожд
28 ℃
Ведро/Сончево
25 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
25 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
27 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
30 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
29 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
26 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
25 ℃
Претежно сончево
26 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Умерено облачно со дожд
27 ℃
Умерено облачно со дожд
27 ℃
Претежно сончево
26 ℃
Ведро/Сончево
25 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
2Km/h
2Km/h
2Km/h
2Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
2Km/h
2Km/h
2Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
2Km/h
2Km/h
1Km/h
2Km/h
3Km/h
4Km/h
3Km/h
2Km/h
1Km/h
2Km/h
3Km/h
4Km/h
3Km/h
2Km/h
1Km/h
2Km/h
3Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
3Km/h
3Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
6Km/h
7Km/h
8Km/h
7Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
4Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
2 %2 %2 %2 %2 %2 %5 %8 %11 %17 %23 %29 %21 %14 %7 %6 %4 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %9 %17 %24 %32 %41 %49 %50 %52 %54 %50 %47 %44 %34 %24 %14 %10 %10 %6 %2 %3 %3 %3 %3 %2 %2 %8 %15 %22 %27 %31 %36 %34 %32 %29 %27 %24 %21 %16 %12 %7 %8 %
0.0 mm0.0 mm5.3 mm0.0 mm0.0 mm5.3 mm0.0 mm0.0 mm5.3 mm0.0 mm0.0 mm5.3 mm0.0 mm0.0 mm5.3 mm0.0 mm0.0 mm5.3 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0.13 mm0.0 mm0.0 mm0.58 mm0.0 mm0.0 mm1.46 mm0.0 mm0.0 mm1.73 mm0.0 mm0.0 mm0.01 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0.15 mm0.0 mm0.0 mm0.6 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm0.0 mm0 mm0.0 mm
0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %2.28402 %2.28402 %2.28402 %0 %0 %0 %2.89927 %2.89927 %2.89927 %68.3609 %68.3609 %68.3609 %90.0243 %90.0243 %90.0243 %55.8261 %55.8261 %55.8261 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %1.25726 %1.25726 %1.25726 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
n/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa1016.46 hPa1016.46 hPa1016.46 hPa1016.06 hPa1016.06 hPa1016.06 hPa1016.23 hPa1016.23 hPa1016.23 hPa1015.99 hPa1015.99 hPa1015.99 hPa1015.15 hPa1015.15 hPa1015.15 hPa1015.28 hPa1015.28 hPa1015.28 hPa1016.73 hPa1016.73 hPa1016.73 hPa1017.7 hPa1017.7 hPa1017.7 hPa1017.7 hPa1017.76 hPa1017.76 hPa1017.76 hPa1017.56 hPa1017.56 hPa1017.56 hPa1017.83 hPa1017.83 hPa1017.83 hPa1017.62 hPa1017.62 hPa1017.62 hPa1016.71 hPa1016.71 hPa1016.71 hPa1015.45 hPa1015.45 hPa1015.45 hPa1015.23 hPa1015.23 hPa1015.23 hPa1015.71 hPa1015.71 hPa1015.71 hPa1015.71 hPa
70 %69 %52 %49 %45 %44 %47 %52 %48 %51 %64 %64 %62 %68 %83 %83 %83 %79 %77 %75 %74 %73 %71 %71 %71 %69 %65 %63 %59 %57 %57 %64 %53 %53 %66 %66 %72 %84 %94 %97 %93 %91 %90 %90 %89 %89 %88 %86 %84 %82 %77 %77 %71 %64 %57 %54 %52 %52 %52 %52 %51 %52 %62 %74 %80 %74 %63 %56 %
39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %9 %9 %9 %19 %19 %19 %9 %9 %9 %31 %31 %31 %45 %45 %45 %41 %41 %41 %89 %89 %89 %1 %1 %1 %1 %17 %17 %17 %5 %5 %5 %0 %0 %0 %20 %20 %20 %39 %39 %39 %32 %32 %32 %17 %17 %17 %1 %1 %1 %1 %
Вторник
05.07.2022
мин 20
31 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 29 %
Количество на дожд 5.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
2Km/h
Облачност 39 %
UV индекс 9
Изгрејсонце 05:08 h
Зајдисонце 20:14 h
Времетраење 15h : 06m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.19
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
21 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
28 ℃
Претежно сончево
31 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
29 ℃
Умерено облачно со дожд
25 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
3Km/h
3Km/h
2Km/h
3Km/h
2Km/h
3Km/h
3Km/h
1Km/h
Веројатност за врнежи од дожд2 %2 %2 %2 %11 %29 %7 %2 %
Количество на дожд5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност71 %71 %52 %44 %48 %64 %83 %79 %
Облачност39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %
Среда
06.07.2022
мин 17
30 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 53 %
Количество на дожд 6.99 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
4Km/h
Облачност 46 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:08 h
Зајдисонце 20:14 h
Времетраење 15h : 05m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.23
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
21 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
30 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
4Km/h
1Km/h
4Km/h
1Km/h
4Km/h
5Km/h
3Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд2 %2 %2 %24 %49 %54 %44 %14 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0.13 mm0.58 mm1.46 mm1.73 mm0.01 mm
Веројатност за невреме0 %2.28402 %0 %2.89927 %68.3609 %90.0243 %55.8261 %0 %
Атмосферски притисок1016.46 hPa1016.06 hPa1016.23 hPa1015.99 hPa1015.15 hPa1015.28 hPa1016.73 hPa1017.7 hPa
Влажност74 %71 %65 %57 %53 %66 %94 %91 %
Облачност9 %19 %9 %31 %45 %41 %89 %1 %
Четврток
07.07.2022
мин 18
27 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 36 %
Количество на дожд 1.74 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
8Km/h
Облачност 25 %
UV индекс 9
Изгрејсонце 05:09 h
Зајдисонце 20:14 h
Времетраење 15h : 04m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.26
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
19 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Претежно сончево
Ветер
5Km/h
5Km/h
5Km/h
8Km/h
4Km/h
5Km/h
3Km/h
3Km/h
Веројатност за врнежи од дожд2 %3 %2 %22 %36 %29 %21 %7 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0 mm0.15 mm0.6 mm0 mm0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %1.25726 %0 %0 %
Атмосферски притисок1017.76 hPa1017.56 hPa1017.83 hPa1017.62 hPa1016.71 hPa1015.45 hPa1015.23 hPa1015.71 hPa
Влажност89 %84 %77 %57 %52 %51 %74 %63 %
Облачност17 %5 %0 %20 %39 %32 %17 %1 %
Петок
08.07.2022
мин 15
23 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 96 %
Количество на дожд 17.41 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
9Km/h
Облачност 88 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 05:09 h
Зајдисонце 20:13 h
Времетраење 15h : 03m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.3
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
19 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Облачно со дожд и грмотевици
20 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
Ветер
3Km/h
1Km/h
4Km/h
9Km/h
3Km/h
3Km/h
4Km/h
2Km/h
Веројатност за врнежи од дожд9 %17 %26 %59 %95 %96 %92 %86 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0.05 mm1.82 mm1.69 mm0.6 mm1.57 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %10.5951 %50.3948 %44.2592 %25.7314 %7.99883 %
Атмосферски притисок1015.45 hPa1014.26 hPa1013.28 hPa1012 hPa1011.65 hPa1011.31 hPa1010.9 hPa1010.78 hPa
Влажност60 %59 %56 %53 %95 %90 %98 %99 %
Облачност14 %11 %64 %80 %96 %99 %100 %100 %
Сабота
09.07.2022
мин 15
22 макс
Облачно со поинтензивен дожд
Веројатност за врнежи 80 %
Количество на дожд 7.57 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
14Km/h
Облачност 98 %
UV индекс 5
Изгрејсонце 05:10 h
Зајдисонце 20:13 h
Времетраење 15h : 02m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.33
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
15 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно
Ветер
2Km/h
4Km/h
7Km/h
9Km/h
14Km/h
11Km/h
10Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд81 %71 %70 %80 %79 %74 %58 %38 %
Количество на дожд0.24 mm0.02 mm0.25 mm0.44 mm0.91 mm0.44 mm0.24 mm0.05 mm
Веројатност за невреме8.70326 %4.21144 %0 %1.26893 %9.25071 %17.185 %9.28011 %1.42084 %
Атмосферски притисок1009.75 hPa1008.83 hPa1008.9 hPa1009.81 hPa1010.79 hPa1011.28 hPa1012.48 hPa1013.41 hPa
Влажност98 %95 %93 %87 %88 %89 %98 %99 %
Облачност97 %98 %100 %100 %97 %95 %98 %91 %
Вторник
05.07.2022
мин 20
31 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 29 %
Количество на дожд 5.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
2Km/h
Облачност 39 %
UV индекс 9
Изгрејсонце 05:08 h
Зајдисонце 20:14 h
Времетраење 15h : 06m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.19
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
21 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
28 ℃
Претежно сончево
31 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
29 ℃
Умерено облачно со дожд
25 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
3Km/h
3Km/h
2Km/h
3Km/h
2Km/h
3Km/h
3Km/h
1Km/h
Веројатност за врнежи од дожд2 %2 %2 %2 %11 %29 %7 %2 %
Количество на дожд5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm5.3 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност71 %71 %52 %44 %48 %64 %83 %79 %
Облачност39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %39 %
Среда
06.07.2022
мин 17
30 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 53 %
Количество на дожд 6.99 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
4Km/h
Облачност 46 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:08 h
Зајдисонце 20:14 h
Времетраење 15h : 05m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.23
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
21 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
30 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
26 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
4Km/h
1Km/h
4Km/h
1Km/h
4Km/h
5Km/h
3Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд2 %2 %2 %24 %49 %54 %44 %14 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0.13 mm0.58 mm1.46 mm1.73 mm0.01 mm
Веројатност за невреме0 %2.28402 %0 %2.89927 %68.3609 %90.0243 %55.8261 %0 %
Атмосферски притисок1016.46 hPa1016.06 hPa1016.23 hPa1015.99 hPa1015.15 hPa1015.28 hPa1016.73 hPa1017.7 hPa
Влажност74 %71 %65 %57 %53 %66 %94 %91 %
Облачност9 %19 %9 %31 %45 %41 %89 %1 %
Четврток
07.07.2022
мин 18
27 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 36 %
Количество на дожд 1.74 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
8Km/h
Облачност 25 %
UV индекс 9
Изгрејсонце 05:09 h
Зајдисонце 20:14 h
Времетраење 15h : 04m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.26
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
19 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Претежно сончево
Ветер
5Km/h
5Km/h
5Km/h
8Km/h
4Km/h
5Km/h
3Km/h
3Km/h
Веројатност за врнежи од дожд2 %3 %2 %22 %36 %29 %21 %7 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0 mm0.15 mm0.6 mm0 mm0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %1.25726 %0 %0 %
Атмосферски притисок1017.76 hPa1017.56 hPa1017.83 hPa1017.62 hPa1016.71 hPa1015.45 hPa1015.23 hPa1015.71 hPa
Влажност89 %84 %77 %57 %52 %51 %74 %63 %
Облачност17 %5 %0 %20 %39 %32 %17 %1 %
Петок
08.07.2022
мин 15
23 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 96 %
Количество на дожд 17.41 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
9Km/h
Облачност 88 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 05:09 h
Зајдисонце 20:13 h
Времетраење 15h : 03m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.3
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
19 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Облачно со дожд и грмотевици
20 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
Ветер
3Km/h
1Km/h
4Km/h
9Km/h
3Km/h
3Km/h
4Km/h
2Km/h
Веројатност за врнежи од дожд9 %17 %26 %59 %95 %96 %92 %86 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0.05 mm1.82 mm1.69 mm0.6 mm1.57 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %10.5951 %50.3948 %44.2592 %25.7314 %7.99883 %
Атмосферски притисок1015.45 hPa1014.26 hPa1013.28 hPa1012 hPa1011.65 hPa1011.31 hPa1010.9 hPa1010.78 hPa
Влажност60 %59 %56 %53 %95 %90 %98 %99 %
Облачност14 %11 %64 %80 %96 %99 %100 %100 %
Сабота
09.07.2022
мин 15
22 макс
Облачно со поинтензивен дожд
Веројатност за врнежи 80 %
Количество на дожд 7.57 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
14Km/h
Облачност 98 %
UV индекс 5
Изгрејсонце 05:10 h
Зајдисонце 20:13 h
Времетраење 15h : 02m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.33
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
15 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно
Ветер
2Km/h
4Km/h
7Km/h
9Km/h
14Km/h
11Km/h
10Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд81 %71 %70 %80 %79 %74 %58 %38 %
Количество на дожд0.24 mm0.02 mm0.25 mm0.44 mm0.91 mm0.44 mm0.24 mm0.05 mm
Веројатност за невреме8.70326 %4.21144 %0 %1.26893 %9.25071 %17.185 %9.28011 %1.42084 %
Атмосферски притисок1009.75 hPa1008.83 hPa1008.9 hPa1009.81 hPa1010.79 hPa1011.28 hPa1012.48 hPa1013.41 hPa
Влажност98 %95 %93 %87 %88 %89 %98 %99 %
Облачност97 %98 %100 %100 %97 %95 %98 %91 %
Недела
10.07.2022
мин 13
21 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 50 %
Количество на дожд 2.92 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
14Km/h
Облачност 74 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:11 h
Зајдисонце 20:12 h
Времетраење 15h : 01m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.37
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
17 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Облачно
20 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
15 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
5Km/h
6Km/h
12Km/h
14Km/h
10Km/h
8Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд37 %35 %36 %50 %44 %45 %47 %38 %
Количество на дожд2.92 mm2.92 mm2.92 mm2.92 mm2.92 mm2.92 mm2.92 mm2.92 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност99 %99 %91 %77 %71 %79 %87 %94 %
Облачност74 %74 %74 %74 %74 %74 %74 %74 %
Понеделник
11.07.2022
мин 13
22 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 25 %
Количество на дожд 0.19 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
8Km/h
Облачност 48 %
UV индекс 7
Изгрејсонце 05:12 h
Зајдисонце 20:12 h
Времетраење 15h : 00m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.41
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
15 ℃
Ведро/Сончево
13 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
5Km/h
5Km/h
6Km/h
7Km/h
8Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд28 %23 %18 %21 %25 %25 %25 %16 %
Количество на дожд0.19 mm0.19 mm0.19 mm0.19 mm0.19 mm0.19 mm0.19 mm0.19 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност100 %96 %90 %77 %63 %70 %76 %89 %
Облачност48 %48 %48 %48 %48 %48 %48 %48 %
Вторник
12.07.2022
мин 15
23 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 21 %
Количество на дожд 0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
7Km/h
Облачност 23 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:12 h
Зајдисонце 20:11 h
Времетраење 14h : 59m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.45
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
14 ℃
Ведро/Сончево
13 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
5Km/h
5Km/h
4Km/h
6Km/h
7Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд8 %7 %5 %13 %22 %21 %21 %13 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност100 %91 %79 %44 %54 %48 %77 %48 %
Облачност23 %23 %23 %23 %23 %23 %23 %23 %
Среда
13.07.2022
мин 16
25 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 19 %
Количество на дожд 0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
8Km/h
Облачност 10 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:13 h
Зајдисонце 20:11 h
Времетраење 14h : 57m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.49
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
15 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
17 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
5Km/h
4Km/h
4Km/h
6Km/h
8Km/h
7Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд5 %5 %4 %11 %19 %17 %14 %9 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност87 %97 %68 %47 %46 %54 %73 %66 %
Облачност10 %10 %10 %10 %10 %10 %10 %10 %
Четврток
14.07.2022
мин 18
26 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 55 %
Количество на дожд 0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
8Km/h
Облачност 27 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:14 h
Зајдисонце 20:10 h
Времетраење 14h : 56m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.53
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Претежно сончево
25 ℃
Претежно сончево
26 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
5Km/h
5Km/h
5Km/h
6Km/h
8Km/h
7Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд4 %4 %4 %8 %13 %8 %3 %3 %
Количество на дожд0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност90 %81 %73 %59 %48 %44 %57 %65 %
Облачност27 %27 %27 %27 %27 %27 %27 %27 %