Василево
Претежно сончево понеделник, 15 јули 2024
36℃
Се чувствува: 36 ℃
Изгрејсонце:
Зајдисонце:
Времетраење: 0 минути
Влажност: 32.8 %
Ветер: null km/h
Видливост 20 km
Измерено во: 03/07 14:00 h
  • 24 часовна прогноза
  • 5 дневна прогноза
  • 10 дневна прогноза
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
ПетокСаботаНеделаПонеделникВторникСредаЧетвртокПетокСаботаНедела
1200130014001500160017001800190020002100220023000000010002000300040005000600070008000900100011001200130014001500160017001800190020002100220023000000000001000200030004000500060007000800090010001100120013001400150016001700180019002000210022002300000002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300
33 ℃
Претежно сончево
34 ℃
Претежно сончево
35 ℃
Претежно сончево
34 ℃
Умерено облачно со дожд
33 ℃
Умерено облачно со дожд
32 ℃
Умерено облачно со дожд
31 ℃
Претежно сончево
30 ℃
Претежно сончево
29 ℃
Претежно сончево
28 ℃
Ведро/Сончево
26 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
27 ℃
Претежно сончево
29 ℃
Претежно сончево
31 ℃
Претежно сончево
31 ℃
Умерено облачно со дожд
30 ℃
Умерено облачно со дожд
29 ℃
Умерено облачно со дожд
30 ℃
Претежно сончево
30 ℃
Претежно сончево
31 ℃
Претежно сончево
30 ℃
Претежно сончево
28 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
26 ℃
Претежно сончево
25 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Умерено облачно
22 ℃
Умерено облачно
23 ℃
Умерено облачно
25 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
29 ℃
Претежно сончево
30 ℃
Умерено облачно со дожд
30 ℃
Умерено облачно со дожд
30 ℃
Умерено облачно со дожд
30 ℃
Умерено облачно со дожд
30 ℃
Умерено облачно со дожд
30 ℃
Умерено облачно со дожд
29 ℃
Умерено облачно со дожд
28 ℃
Претежно сончево
27 ℃
Претежно сончево
26 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Претежно сончево
29 ℃
Претежно сончево
32 ℃
Претежно сончево
32 ℃
Умерено облачно со дожд
25 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Умерено облачно
22 ℃
Претежно сончево
30 ℃
Претежно сончево
32 ℃
Умерено облачно
32 ℃
Умерено облачно со дожд
29 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
31 ℃
Ведро/Сончево
35 ℃
Претежно сончево
34 ℃
Ведро/Сончево
30 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
28 ℃
Претежно сончево
29 ℃
Претежно сончево
29 ℃
Ведро/Сончево
26 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
17 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Ведро/Сончево
28 ℃
Претежно сончево
30 ℃
Претежно сончево
30 ℃
Ведро/Сончево
27 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
17 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
29 ℃
Претежно сончево
31 ℃
Претежно сончево
31 ℃
Претежно сончево
28 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
30 ℃
Претежно сончево
32 ℃
Претежно сончево
32 ℃
Ведро/Сончево
28 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
3Km/h
3Km/h
3Km/h
4Km/h
6Km/h
7Km/h
6Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
6Km/h
7Km/h
8Km/h
8Km/h
8Km/h
7Km/h
7Km/h
6Km/h
6Km/h
6Km/h
6Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
6Km/h
6Km/h
6Km/h
4Km/h
3Km/h
2Km/h
3Km/h
4Km/h
5Km/h
6Km/h
7Km/h
8Km/h
7Km/h
7Km/h
6Km/h
6Km/h
4Km/h
3Km/h
9Km/h
7Km/h
10Km/h
5Km/h
9Km/h
5Km/h
5Km/h
7Km/h
8Km/h
5Km/h
4Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
8Km/h
8Km/h
12Km/h
13Km/h
11Km/h
9Km/h
6Km/h
8Km/h
7Km/h
8Km/h
10Km/h
9Km/h
9Km/h
8Km/h
7Km/h
6Km/h
6Km/h
7Km/h
8Km/h
8Km/h
9Km/h
7Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
6Km/h
7Km/h
6Km/h
6Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
6Km/h
6Km/h
6Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
8 %13 %19 %20 %21 %23 %17 %12 %7 %5 %4 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %3 %4 %5 %14 %24 %34 %38 %42 %46 %41 %35 %29 %23 %18 %13 %11 %11 %9 %7 %13 %20 %26 %32 %37 %43 %43 %43 %44 %45 %47 %49 %54 %60 %66 %56 %46 %36 %29 %23 %16 %21 %30 %47 %32 %15 %22 %51 %41 %37 %23 %20 %20 %24 %46 %59 %36 %14 %13 %7 %9 %20 %20 %21 %15 %12 %13 %13 %13 %18 %23 %25 %27 %26 %24 %22 %20 %29 %37 %31 %26 %16 %6 %8 %9 %15 %20 %19 %19 %12 %4 %3 %2 %12 %22 %24 %27 %18 %
0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm1.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm1.2 mm0.0 mm0.0 mm0.5 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.9 mm0.0 mm0.0 mm0.5 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm2.0 mm0.1 mm0.0 mm0.1 mm0.1 mm2.9 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm
3 %3 %3 %13 %13 %13 %6 %6 %6 %2 %2 %2 %0 %0 %0 %2 %2 %2 %5 %5 %5 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %5 %5 %5 %5 %4 %4 %4 %4 %4 %4 %4 %4 %4 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %4 %3 %6 %7 %3 %3 %34 %6 %5 %5 %7 %7 %3 %4 %6 %6 %5 %5 %5 %5 %5 %5 %5 %5 %3 %3 %3 %3 %3 %3 %3 %3 %7 %7 %7 %7 %7 %7 %7 %7 %20 %20 %20 %20 %20 %20 %20 %20 %23 %23 %23 %23 %23 %23 %23 %23 %
1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1013 hPa1013 hPa1013 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1008 hPa1006 hPa1005 hPa1008 hPa1007 hPa1006 hPa1006 hPa1007 hPa1007 hPa1006 hPa1007 hPa1008 hPa1009 hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
36 %34 %31 %36 %41 %46 %48 %50 %51 %58 %65 %71 %75 %78 %82 %87 %93 %99 %91 %83 %76 %65 %55 %44 %48 %51 %54 %52 %49 %46 %50 %54 %58 %64 %70 %76 %80 %80 %84 %87 %87 %88 %88 %82 %76 %70 %63 %55 %48 %47 %46 %46 %46 %47 %47 %49 %52 %54 %63 %72 %81 %85 %93 %99 %94 %50 %37 %35 %67 %84 %89 %99 %87 %50 %36 %38 %49 %70 %89 %99 %78 %45 %35 %36 %43 %55 %64 %61 %58 %45 %31 %38 %45 %60 %74 %74 %74 %60 %47 %40 %64 %62 %96 %99 %79 %43 %31 %28 %41 %75 %62 %89 %61 %38 %22 %26 %21 %72 %
59 %59 %59 %43 %43 %43 %29 %29 %29 %6 %6 %6 %6 %6 %6 %1 %1 %1 %1 %1 %1 %21 %21 %21 %74 %74 %74 %63 %63 %63 %50 %50 %50 %19 %19 %19 %19 %40 %40 %40 %57 %57 %57 %78 %78 %78 %47 %47 %47 %61 %61 %61 %61 %61 %61 %45 %45 %45 %30 %30 %30 %30 %66 %85 %40 %29 %39 %53 %70 %80 %64 %69 %41 %38 %68 %76 %75 %64 %17 %17 %17 %17 %17 %17 %17 %17 %18 %18 %18 %18 %18 %18 %18 %18 %22 %22 %22 %22 %22 %22 %22 %22 %16 %16 %16 %16 %16 %16 %16 %16 %19 %19 %19 %19 %19 %19 %19 %19 %
Сабота
04.07.2020
мин 18
33 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 47 %
Количество на дожд 1.8 mm
Веројатност за невреме 6 %
Ветер
8Km/h
Облачност 36 %
UV индекс 10
Изгрејсонце 05:01 h
Зајдисонце 20:06 h
Времетраење 15h : 05m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 17
31 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 73 %
Количество на дожд 1.7 mm
Веројатност за невреме 6 %
Ветер
6Km/h
Облачност 61 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:01 h
Зајдисонце 20:06 h
Времетраење 15h : 04m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 18
34 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 61 %
Количество на дожд 5.4 mm
Веројатност за невреме 13 %
Ветер
10Km/h
Облачност 44 %
UV индекс 9
Изгрејсонце 05:02 h
Зајдисонце 20:05 h
Времетраење 15h : 03m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 18
33 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 68 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 7 %
Ветер
6Km/h
Облачност 57 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:03 h
Зајдисонце 20:05 h
Времетраење 15h : 02m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 16
35 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 28 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 5 %
Ветер
13Km/h
Облачност 17 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:03 h
Зајдисонце 20:05 h
Времетраење 15h : 01m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
03.07.2020
мин 18
36 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 25 %
Количество на дожд 1.5 mm
Веројатност за невреме 13 %
Ветер
3Km/h
Облачност 26 %
UV индекс 10
Изгрејсонце 05:00 h
Зајдисонце 20:06 h
Времетраење 15h : 05m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.44
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
04.07.2020
мин 18
33 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 47 %
Количество на дожд 1.8 mm
Веројатност за невреме 6 %
Ветер
8Km/h
Облачност 36 %
UV индекс 10
Изгрејсонце 05:01 h
Зајдисонце 20:06 h
Времетраење 15h : 05m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 17
31 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 73 %
Количество на дожд 1.7 mm
Веројатност за невреме 6 %
Ветер
6Km/h
Облачност 61 %
UV индекс 8
Изгрејсонце 05:01 h
Зајдисонце 20:06 h
Времетраење 15h : 04m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 18
34 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 61 %
Количество на дожд 5.4 mm
Веројатност за невреме 13 %
Ветер
10Km/h
Облачност 44 %
UV индекс 9
Изгрејсонце 05:02 h
Зајдисонце 20:05 h
Времетраење 15h : 03m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 18
33 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 68 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 7 %
Ветер
6Km/h
Облачност 57 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:03 h
Зајдисонце 20:05 h
Времетраење 15h : 02m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 16
35 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 28 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 5 %
Ветер
13Km/h
Облачност 17 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:03 h
Зајдисонце 20:05 h
Времетраење 15h : 01m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Четврток
09.07.2020
мин 17
30 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 27 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 3 %
Ветер
10Km/h
Облачност 18 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:04 h
Зајдисонце 20:04 h
Времетраење 15h : 00m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.64
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
10.07.2020
мин 17
31 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 37 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 7 %
Ветер
9Km/h
Облачност 22 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:05 h
Зајдисонце 20:04 h
Времетраење 14h : 58m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.67
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
11.07.2020
мин 18
31 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 22 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 20 %
Ветер
7Km/h
Облачност 16 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:05 h
Зајдисонце 20:03 h
Времетраење 14h : 57m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.7
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
12.07.2020
мин 19
32 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 29 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 23 %
Ветер
6Km/h
Облачност 19 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:06 h
Зајдисонце 20:03 h
Времетраење 14h : 56m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.73
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност