Врнежи од снег на романските планини
Напишано од Глигор Тодоров
понеделник, 23 јуни 2014

Додека западна Европа ужива во придобивките на убавото време поради антициклоналните услови, на спротивната страна од континентот спротивни и интересни временски услови.

 

 

Обилните врнежи од дожд поплавиле делови од Романија, Бугарија и Турција. Истовремено, на највисоките планини во Романија на првиот летен ден добиле снежна покривка, како што може да се види на фотографијата.

 

Нешто слично на 16-ти јуни се случило во делови од Скандинавија.