Њукасл
Умерено облачно понеделник, 15 јули 2024
16℃
Се чувствува: 16 ℃
Изгрејсонце:
Зајдисонце:
Времетраење: 0 минути
Влажност: 77.1 %
Ветер: 13 km/h
Видливост 10 km
Измерено во: 03/07 12:50 h
  • 24 часовна прогноза
  • 5 дневна прогноза
  • 10 дневна прогноза
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
ПетокСаботаНеделаПонеделникВторникСредаЧетвртокПетокСаботаНедела
12001300140015001600170018001900200021002200230001000200030004000500060007000800090010001100120013001400150016001700180019002000210022002300000001000200030004000500060007000800090010001100120013001400150016001700180019002000210022002300000002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300
14 ℃
Облачно со дожд
15 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
15 ℃
Облачно со дожд
15 ℃
Облачно со дожд
14 ℃
Облачно со дожд
13 ℃
Облачно со дожд
12 ℃
Облачно
12 ℃
Облачно
12 ℃
Облачно
12 ℃
Облачно со дожд
12 ℃
Облачно со дожд
12 ℃
Облачно со дожд
13 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
13 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
14 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
14 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
15 ℃
Облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Претежно сончево
13 ℃
Претежно сончево
12 ℃
Претежно сончево
12 ℃
Ведро/Сончево
10 ℃
Ведро/Сончево
10 ℃
Ведро/Сончево
11 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
14 ℃
Умерено облачно со дожд
12 ℃
Умерено облачно со дожд
10 ℃
Ведро/Сончево
9 ℃
Ведро/Сончево
11 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Умерено облачно
16 ℃
Облачно
16 ℃
Умерено облачно
15 ℃
Умерено облачно
13 ℃
Умерено облачно
11 ℃
Претежно сончево
10 ℃
Умерено облачно
12 ℃
Облачно
15 ℃
Облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Облачно
17 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
14 ℃
Умерено облачно
13 ℃
Умерено облачно
12 ℃
Умерено облачно
14 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
15 ℃
Облачно
13 ℃
Умерено облачно
11 ℃
Умерено облачно
12 ℃
Умерено облачно
12 ℃
Умерено облачно
14 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
16 ℃
Умерено облачно
13 ℃
Претежно сончево
11 ℃
Претежно сончево
11 ℃
Претежно сончево
11 ℃
Претежно сончево
13 ℃
Умерено облачно
16 ℃
Умерено облачно
15 ℃
Умерено облачно
13 ℃
Умерено облачно
12 ℃
Претежно сончево
11 ℃
Претежно сончево
11 ℃
Претежно сончево
11 ℃
Претежно сончево
13 ℃
Умерено облачно
15 ℃
Умерено облачно
16 ℃
Облачно
15 ℃
Облачно со дожд
13 ℃
Умерено облачно
17Km/h
20Km/h
23Km/h
23Km/h
23Km/h
23Km/h
21Km/h
19Km/h
17Km/h
15Km/h
13Km/h
12Km/h
9Km/h
8Km/h
6Km/h
4Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
4Km/h
4Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
2Km/h
2Km/h
3Km/h
5Km/h
6Km/h
8Km/h
9Km/h
10Km/h
9Km/h
8Km/h
6Km/h
10Km/h
14Km/h
17Km/h
20Km/h
22Km/h
24Km/h
31Km/h
38Km/h
45Km/h
44Km/h
43Km/h
42Km/h
42Km/h
42Km/h
42Km/h
43Km/h
44Km/h
45Km/h
41Km/h
37Km/h
33Km/h
31Km/h
29Km/h
27Km/h
26Km/h
23Km/h
22Km/h
22Km/h
20Km/h
14Km/h
11Km/h
7Km/h
10Km/h
17Km/h
16Km/h
18Km/h
21Km/h
22Km/h
21Km/h
15Km/h
12Km/h
8Km/h
6Km/h
11Km/h
15Km/h
28Km/h
33Km/h
25Km/h
25Km/h
27Km/h
26Km/h
25Km/h
19Km/h
14Km/h
17Km/h
19Km/h
16Km/h
14Km/h
12Km/h
10Km/h
13Km/h
16Km/h
13Km/h
9Km/h
7Km/h
5Km/h
5Km/h
4Km/h
9Km/h
14Km/h
18Km/h
22Km/h
17Km/h
13Km/h
12Km/h
11Km/h
14Km/h
17Km/h
15Km/h
13Km/h
12Km/h
94 %90 %86 %77 %67 %58 %69 %80 %91 %87 %83 %79 %63 %56 %47 %38 %29 %44 %58 %72 %81 %89 %98 %94 %90 %87 %74 %62 %50 %42 %34 %27 %26 %26 %26 %39 %52 %65 %62 %59 %56 %61 %66 %71 %57 %43 %29 %25 %22 %18 %21 %25 %29 %33 %36 %40 %41 %42 %42 %36 %22 %5 %4 %18 %74 %81 %69 %66 %24 %4 %6 %8 %25 %27 %30 %44 %47 %47 %48 %51 %46 %37 %40 %34 %26 %26 %26 %30 %34 %40 %46 %46 %46 %45 %43 %42 %40 %38 %37 %29 %21 %25 %29 %38 %48 %48 %47 %37 %27 %21 %15 %23 %32 %42 %52 %39 %
0.0 mm0.0 mm0.3 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.7 mm0.0 mm0.0 mm0.3 mm0.0 mm0.4 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.5 mm0.0 mm0.0 mm2.2 mm0.0 mm0.0 mm0.9 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.4 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm3.1 mm3.7 mm4.9 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.6 mm0.6 mm0.6 mm0.6 mm0.6 mm0.6 mm0.6 mm0.6 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.1 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm0.2 mm
0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %
1006 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1004 hPa1004 hPa1004 hPa1004 hPa1004 hPa1004 hPa1004 hPa1004 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1005 hPa1004 hPa1004 hPa1004 hPa1001 hPa1001 hPa1001 hPa996 hPa996 hPa996 hPa995 hPa995 hPa995 hPa998 hPa998 hPa998 hPa1000 hPa1000 hPa1000 hPa1001 hPa1001 hPa1001 hPa1002 hPa1002 hPa1002 hPa1003 hPa1003 hPa1003 hPa1004 hPa1006 hPa1008 hPa1011 hPa1014 hPa1016 hPa1018 hPa1019 hPa1020 hPa1020 hPa1021 hPa1021 hPa1021 hPa1021 hPa1021 hPa1022 hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
80 %72 %64 %65 %65 %65 %70 %75 %80 %81 %83 %84 %88 %90 %89 %87 %86 %87 %88 %89 %89 %89 %89 %87 %84 %82 %82 %82 %82 %81 %80 %79 %81 %83 %84 %85 %86 %88 %86 %83 %81 %79 %76 %74 %69 %65 %60 %58 %55 %52 %52 %52 %51 %53 %55 %57 %60 %64 %68 %71 %78 %81 %85 %66 %69 %80 %79 %86 %81 %86 %86 %63 %52 %55 %56 %66 %83 %83 %82 %80 %62 %65 %66 %63 %69 %74 %78 %70 %61 %65 %69 %81 %93 %91 %90 %73 %55 %55 %78 %64 %93 %85 %92 %68 %74 %54 %86 %75 %87 %83 %83 %70 %51 %63 %60 %71 %
99 %97 %97 %97 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %97 %97 %97 %75 %75 %75 %7 %7 %7 %10 %10 %10 %19 %19 %19 %50 %50 %50 %7 %7 %7 %55 %55 %55 %3 %17 %14 %54 %89 %78 %76 %55 %2 %0 %6 %76 %97 %91 %70 %82 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %89 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %71 %71 %71 %71 %71 %71 %71 %71 %70 %70 %70 %70 %70 %70 %70 %70 %
Сабота
04.07.2020
мин 14
18 макс
Облачно со поинтензивен дожд
Веројатност за врнежи 91 %
Количество на дожд 4.6 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
5Km/h
Облачност 100 %
UV индекс 2
Изгрејсонце 04:35 h
Зајдисонце 21:46 h
Времетраење 17h : 10m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 9
17 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 87 %
Количество на дожд 0.9 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
44Km/h
Облачност 22 %
UV индекс 6
Изгрејсонце 04:36 h
Зајдисонце 21:45 h
Времетраење 17h : 09m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 8
17 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 86 %
Количество на дожд 11.9 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
21Km/h
Облачност 60 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 04:37 h
Зајдисонце 21:44 h
Времетраење 17h : 07m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 10
17 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 49 %
Количество на дожд 0.1 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
22Km/h
Облачност 67 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:38 h
Зајдисонце 21:43 h
Времетраење 17h : 05m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 12
19 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 73 %
Количество на дожд 0.6 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
31Km/h
Облачност 89 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:39 h
Зајдисонце 21:43 h
Времетраење 17h : 03m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
03.07.2020
мин 11
18 макс
Облачно со дожд
Веројатност за врнежи 100 %
Количество на дожд 5.8 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
23Km/h
Облачност 99 %
UV индекс 1
Изгрејсонце 04:34 h
Зајдисонце 21:46 h
Времетраење 17h : 12m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.44
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
04.07.2020
мин 14
18 макс
Облачно со поинтензивен дожд
Веројатност за врнежи 91 %
Количество на дожд 4.6 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
5Km/h
Облачност 100 %
UV индекс 2
Изгрејсонце 04:35 h
Зајдисонце 21:46 h
Времетраење 17h : 10m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 9
17 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 87 %
Количество на дожд 0.9 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
44Km/h
Облачност 22 %
UV индекс 6
Изгрејсонце 04:36 h
Зајдисонце 21:45 h
Времетраење 17h : 09m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 8
17 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 86 %
Количество на дожд 11.9 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
21Km/h
Облачност 60 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 04:37 h
Зајдисонце 21:44 h
Времетраење 17h : 07m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 10
17 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 49 %
Количество на дожд 0.1 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
22Km/h
Облачност 67 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:38 h
Зајдисонце 21:43 h
Времетраење 17h : 05m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 12
19 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 73 %
Количество на дожд 0.6 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
31Km/h
Облачност 89 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:39 h
Зајдисонце 21:43 h
Времетраење 17h : 03m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Четврток
09.07.2020
мин 12
18 макс
Облачно
Веројатност за врнежи 44 %
Количество на дожд 0.1 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
21Km/h
Облачност 89 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:40 h
Зајдисонце 21:42 h
Времетраење 17h : 01m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.64
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
10.07.2020
мин 10
16 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 42 %
Количество на дожд 0.1 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
16Km/h
Облачност 82 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:42 h
Зајдисонце 21:41 h
Времетраење 16h : 59m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.67
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
11.07.2020
мин 10
18 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 49 %
Количество на дожд 0.2 mm
Веројатност за невреме 2 %
Ветер
17Km/h
Облачност 71 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:43 h
Зајдисонце 21:40 h
Времетраење 16h : 56m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.7
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
12.07.2020
мин 10
17 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 49 %
Количество на дожд 0.2 mm
Веројатност за невреме 2 %
Ветер
17Km/h
Облачност 70 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:44 h
Зајдисонце 21:39 h
Времетраење 16h : 54m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.73
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност