Лондон
сабота, 15 јуни 2024
20℃
Се чувствува: 20 ℃
Изгрејсонце:
Зајдисонце:
Времетраење: 0 минути
Влажност: 54.7 %
Ветер: null km/h
Видливост null km
Измерено во: 03/07 13:00 h
  • 24 часовна прогноза
  • 5 дневна прогноза
  • 10 дневна прогноза
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
ПетокСаботаНеделаПонеделникВторникСредаЧетвртокПетокСаботаНедела
18001900200021002200230001000200030004000500060007000800090010001100120013001400150016001700180019002000210022002300000001000200030004000500060007000800090010001100120013001400150016001700180019002000210022002300000002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300
21 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
17 ℃
Облачно со дожд
18 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
21 ℃
Облачно со дожд
21 ℃
Облачно
21 ℃
Облачно
21 ℃
Облачно
21 ℃
Облачно
21 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
19 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
22 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
17 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
17 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Облачно
20 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
13 ℃
Ведро/Сончево
13 ℃
Ведро/Сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
20 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
19 ℃
Ведро/Сончево
23 ℃
Претежно сончево
25 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Ведро/Сончево
21 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Умерено облачно
23 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Умерено облачно
16 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Умерено облачно
22 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Претежно сончево
15 ℃
Претежно сончево
14 ℃
Претежно сончево
15 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
15 ℃
Претежно сончево
14 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Умерено облачно
21 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Претежно сончево
27Km/h
26Km/h
24Km/h
23Km/h
22Km/h
21Km/h
22Km/h
23Km/h
22Km/h
22Km/h
22Km/h
21Km/h
21Km/h
21Km/h
22Km/h
23Km/h
24Km/h
24Km/h
24Km/h
24Km/h
24Km/h
25Km/h
25Km/h
23Km/h
22Km/h
20Km/h
20Km/h
20Km/h
20Km/h
21Km/h
22Km/h
23Km/h
22Km/h
22Km/h
22Km/h
23Km/h
24Km/h
25Km/h
26Km/h
27Km/h
27Km/h
27Km/h
27Km/h
27Km/h
28Km/h
30Km/h
32Km/h
31Km/h
29Km/h
28Km/h
27Km/h
26Km/h
25Km/h
24Km/h
24Km/h
20Km/h
21Km/h
22Km/h
23Km/h
23Km/h
20Km/h
14Km/h
13Km/h
10Km/h
10Km/h
13Km/h
14Km/h
17Km/h
16Km/h
10Km/h
8Km/h
8Km/h
6Km/h
13Km/h
16Km/h
21Km/h
19Km/h
15Km/h
17Km/h
17Km/h
16Km/h
16Km/h
17Km/h
17Km/h
16Km/h
15Km/h
15Km/h
15Km/h
14Km/h
16Km/h
18Km/h
18Km/h
19Km/h
16Km/h
13Km/h
14Km/h
15Km/h
14Km/h
14Km/h
18Km/h
21Km/h
18Km/h
14Km/h
14Km/h
14Km/h
14Km/h
15Km/h
15Km/h
16Km/h
12Km/h
14 %24 %34 %49 %64 %80 %85 %87 %84 %82 %79 %70 %61 %52 %49 %46 %43 %46 %49 %51 %45 %38 %32 %24 %17 %9 %11 %13 %15 %12 %8 %5 %4 %3 %2 %7 %12 %17 %24 %32 %39 %34 %29 %24 %17 %10 %3 %3 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %3 %25 %22 %6 %5 %2 %2 %2 %4 %2 %2 %2 %2 %2 %3 %6 %10 %20 %27 %14 %15 %15 %13 %11 %17 %23 %18 %12 %15 %19 %20 %21 %23 %25 %25 %26 %21 %16 %14 %12 %19 %26 %22 %19 %13 %7 %8 %10 %14 %19 %14 %9 %7 %
0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm1.0 mm0.0 mm0.4 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.4 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm
0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %3 %3 %3 %3 %3 %3 %3 %3 %
1014 hPa1014 hPa1014 hPa1014 hPa1014 hPa1014 hPa1013 hPa1013 hPa1013 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1013 hPa1013 hPa1013 hPa1014 hPa1014 hPa1014 hPa1014 hPa1014 hPa1015 hPa1016 hPa1017 hPa1017 hPa1019 hPa1021 hPa1022 hPa1023 hPa1024 hPa1024 hPa1024 hPa1023 hPa1023 hPa1024 hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
62 %68 %73 %78 %82 %87 %88 %88 %86 %85 %84 %85 %87 %88 %84 %80 %76 %74 %73 %71 %72 %72 %73 %75 %77 %80 %83 %87 %90 %89 %88 %87 %84 %82 %80 %82 %85 %87 %80 %74 %67 %61 %55 %49 %46 %44 %41 %44 %48 %51 %55 %59 %62 %65 %69 %74 %72 %52 %44 %46 %49 %62 %73 %79 %75 %51 %40 %37 %44 %63 %69 %79 %75 %48 %38 %39 %51 %70 %85 %82 %80 %60 %40 %42 %44 %56 %69 %71 %74 %61 %49 %31 %58 %66 %78 %67 %81 %53 %50 %55 %53 %56 %66 %76 %66 %75 %42 %48 %41 %68 %
93 %99 %99 %99 %99 %99 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %99 %99 %99 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %98 %98 %98 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %88 %88 %88 %46 %46 %46 %3 %3 %3 %31 %31 %31 %4 %4 %4 %16 %9 %2 %50 %98 %67 %32 %5 %1 %0 %0 %4 %66 %90 %92 %33 %18 %18 %18 %18 %18 %18 %18 %18 %72 %72 %72 %72 %72 %72 %72 %72 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %67 %67 %67 %67 %67 %67 %67 %67 %65 %65 %65 %65 %65 %65 %65 %65 %
Сабота
04.07.2020
мин 18
22 макс
Облачно со дожд
Веројатност за врнежи 70 %
Количество на дожд 1.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
25Km/h
Облачност 100 %
UV индекс 2
Изгрејсонце 04:50 h
Зајдисонце 21:19 h
Времетраење 16h : 29m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 14
23 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 54 %
Количество на дожд 0.2 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
30Km/h
Облачност 57 %
UV индекс 5
Изгрејсонце 04:51 h
Зајдисонце 21:18 h
Времетраење 16h : 27m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 12
21 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 37 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
23Km/h
Облачност 53 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 04:52 h
Зајдисонце 21:18 h
Времетраење 16h : 26m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 14
22 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 12 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
16Km/h
Облачност 44 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:52 h
Зајдисонце 21:17 h
Времетраење 16h : 24m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 17
26 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 32 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
19Km/h
Облачност 18 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:53 h
Зајдисонце 21:16 h
Времетраење 16h : 23m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
03.07.2020
мин 16
22 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 24 %
Количество на дожд 1.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
23Km/h
Облачност 78 %
UV индекс 5
Изгрејсонце 04:49 h
Зајдисонце 21:19 h
Времетраење 16h : 30m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.44
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
04.07.2020
мин 18
22 макс
Облачно со дожд
Веројатност за врнежи 70 %
Количество на дожд 1.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
25Km/h
Облачност 100 %
UV индекс 2
Изгрејсонце 04:50 h
Зајдисонце 21:19 h
Времетраење 16h : 29m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 14
23 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 54 %
Количество на дожд 0.2 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
30Km/h
Облачност 57 %
UV индекс 5
Изгрејсонце 04:51 h
Зајдисонце 21:18 h
Времетраење 16h : 27m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 12
21 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 37 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
23Km/h
Облачност 53 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 04:52 h
Зајдисонце 21:18 h
Времетраење 16h : 26m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 14
22 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 12 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
16Km/h
Облачност 44 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:52 h
Зајдисонце 21:17 h
Времетраење 16h : 24m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 17
26 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 32 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
19Km/h
Облачност 18 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:53 h
Зајдисонце 21:16 h
Времетраење 16h : 23m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Четврток
09.07.2020
мин 16
24 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 23 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
17Km/h
Облачност 72 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:54 h
Зајдисонце 21:16 h
Времетраење 16h : 21m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.64
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
10.07.2020
мин 14
22 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 26 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
18Km/h
Облачност 82 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:55 h
Зајдисонце 21:15 h
Времетраење 16h : 19m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.67
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
11.07.2020
мин 14
22 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 26 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 2 %
Ветер
17Km/h
Облачност 67 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:57 h
Зајдисонце 21:14 h
Времетраење 16h : 17m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.7
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
12.07.2020
мин 14
22 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 19 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 3 %
Ветер
15Km/h
Облачност 65 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:58 h
Зајдисонце 21:13 h
Времетраење 16h : 15m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.73
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност