Во средата во Риверсајд Каунти на 145 километри од Лос Анџелес избувнал шумски пожар, кој за неколку часа зафатил површина над два хектари. Во гаснењето на пожарот биле вклучени околу 1.500 пожарникари. Шумскиот пожар уништил десетици домови во Јужна Калифорнија.