ФОТО-Невреме во Велика Горица во Хрватска
Напишано од Глигор Тодоров
вторник, 8 јули 2014

Во понеделникот околу 19 часот по локално време силно невреме ја зафати Велика Горица во Хрватска.

 

Освен обилните врнежи од дожд, невремето било пропратено и со силен ветер кој носел се пред себе. Ударите на ветер достигнале брзина и до 80 км/ч.