Бирмингем
Умерено облачно со дожд сабота, 15 јуни 2024
15℃
Се чувствува: 15 ℃
Изгрејсонце:
Зајдисонце:
Времетраење: 0 минути
Влажност: 82.8 %
Ветер: 17 km/h
Видливост 8 km
Измерено во: 03/07 13:00 h
  • 24 часовна прогноза
  • 5 дневна прогноза
  • 10 дневна прогноза
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
ПетокСаботаНеделаПонеделникВторникСредаЧетвртокПетокСаботаНедела
18001900200021002200230001000200030004000500060007000800090010001100120013001400150016001700180019002000210022002300000001000200030004000500060007000800090010001100120013001400150016001700180019002000210022002300000002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300020005000800110014001700200023000200050008001100140017002000230002000500080011001400170020002300
17 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно со дожд
16 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
16 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно со дожд
19 ℃
Облачно со дожд
19 ℃
Облачно со дожд
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
20 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
17 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
18 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
13 ℃
Ведро/Сончево
13 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Ведро/Сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
12 ℃
Ведро/Сончево
10 ℃
Ведро/Сончево
12 ℃
Ведро/Сончево
15 ℃
Облачно
17 ℃
Облачно
18 ℃
Облачно
18 ℃
Претежно сончево
14 ℃
Ведро/Сончево
12 ℃
Ведро/Сончево
11 ℃
Претежно сончево
12 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Облачно
21 ℃
Облачно со дожд
19 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Облачно
16 ℃
Претежно сончево
14 ℃
Умерено облачно
14 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Облачно
19 ℃
Облачно
21 ℃
Умерено облачно
20 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Претежно сончево
15 ℃
Претежно сончево
14 ℃
Умерено облачно
14 ℃
Умерено облачно
16 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Претежно сончево
15 ℃
Претежно сончево
13 ℃
Претежно сончево
13 ℃
Претежно сончево
15 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
17 ℃
Умерено облачно
15 ℃
Претежно сончево
13 ℃
Претежно сончево
12 ℃
Претежно сончево
12 ℃
Претежно сончево
15 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
15 ℃
Претежно сончево
22Km/h
22Km/h
21Km/h
21Km/h
20Km/h
19Km/h
17Km/h
16Km/h
15Km/h
14Km/h
13Km/h
14Km/h
14Km/h
15Km/h
16Km/h
17Km/h
18Km/h
19Km/h
19Km/h
20Km/h
21Km/h
21Km/h
21Km/h
20Km/h
18Km/h
17Km/h
17Km/h
17Km/h
17Km/h
17Km/h
18Km/h
19Km/h
19Km/h
19Km/h
19Km/h
19Km/h
20Km/h
20Km/h
22Km/h
23Km/h
24Km/h
24Km/h
24Km/h
24Km/h
25Km/h
26Km/h
26Km/h
25Km/h
24Km/h
23Km/h
21Km/h
20Km/h
18Km/h
19Km/h
19Km/h
14Km/h
17Km/h
23Km/h
21Km/h
23Km/h
18Km/h
12Km/h
9Km/h
7Km/h
8Km/h
14Km/h
14Km/h
16Km/h
14Km/h
8Km/h
4Km/h
6Km/h
10Km/h
15Km/h
18Km/h
20Km/h
17Km/h
14Km/h
13Km/h
14Km/h
14Km/h
15Km/h
15Km/h
15Km/h
16Km/h
13Km/h
9Km/h
11Km/h
13Km/h
15Km/h
18Km/h
17Km/h
17Km/h
12Km/h
6Km/h
9Km/h
11Km/h
13Km/h
15Km/h
15Km/h
15Km/h
13Km/h
9Km/h
9Km/h
9Km/h
12Km/h
15Km/h
14Km/h
13Km/h
11Km/h
64 %76 %87 %81 %74 %68 %75 %79 %61 %43 %26 %27 %28 %30 %30 %31 %32 %36 %40 %44 %38 %33 %27 %23 %18 %13 %11 %9 %7 %6 %4 %2 %4 %6 %8 %15 %21 %28 %31 %34 %36 %28 %19 %10 %8 %6 %4 %4 %5 %5 %4 %3 %2 %3 %5 %2 %2 %52 %63 %55 %18 %2 %2 %2 %2 %2 %11 %8 %4 %9 %16 %16 %23 %24 %35 %37 %29 %19 %10 %12 %15 %23 %31 %27 %24 %21 %18 %21 %25 %35 %44 %40 %37 %30 %24 %17 %10 %21 %32 %30 %28 %20 %11 %11 %10 %21 %33 %27 %21 %20 %
0.0 mm0.0 mm0.4 mm0.0 mm0.0 mm0.3 mm0.0 mm0.3 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.3 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.8 mm0.5 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm
0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %2 %
1012 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1010 hPa1010 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1008 hPa1008 hPa1008 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1008 hPa1008 hPa1008 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1009 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1008 hPa1008 hPa1008 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1013 hPa1014 hPa1015 hPa1017 hPa1018 hPa1020 hPa1022 hPa1023 hPa1024 hPa1024 hPa1025 hPa1024 hPa1024 hPa1024 hPa1025 hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
77 %80 %83 %82 %82 %81 %82 %83 %84 %85 %86 %87 %87 %88 %88 %88 %88 %83 %77 %71 %71 %71 %71 %73 %75 %77 %78 %79 %79 %79 %79 %79 %81 %82 %83 %82 %80 %79 %73 %68 %62 %58 %54 %50 %49 %49 %48 %49 %50 %51 %53 %56 %59 %61 %64 %77 %78 %63 %67 %51 %53 %69 %77 %88 %85 %62 %51 %47 %57 %71 %76 %85 %79 %60 %58 %69 %73 %81 %81 %78 %76 %64 %53 %52 %52 %67 %83 %88 %93 %88 %83 %44 %70 %63 %85 %84 %88 %65 %63 %56 %68 %64 %65 %87 %78 %67 %47 %44 %62 %72 %
100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %97 %97 %97 %94 %94 %94 %80 %80 %80 %68 %68 %68 %60 %60 %60 %97 %97 %97 %50 %50 %50 %17 %17 %17 %3 %8 %17 %75 %57 %30 %15 %1 %5 %3 %10 %96 %96 %99 %61 %1 %72 %72 %72 %72 %72 %72 %72 %72 %85 %85 %85 %85 %85 %85 %85 %85 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %79 %79 %79 %79 %79 %79 %79 %79 %68 %68 %68 %68 %68 %68 %68 %68 %
Сабота
04.07.2020
мин 16
21 макс
Облачно со дожд
Веројатност за врнежи 71 %
Количество на дожд 0.7 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
21Km/h
Облачност 100 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 04:51 h
Зајдисонце 21:31 h
Времетраење 16h : 39m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 12
19 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 62 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
26Km/h
Облачност 74 %
UV индекс 5
Изгрејсонце 04:52 h
Зајдисонце 21:31 h
Времетраење 16h : 38m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 9
18 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 83 %
Количество на дожд 1.5 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
23Km/h
Облачност 42 %
UV индекс 6
Изгрејсонце 04:53 h
Зајдисонце 21:30 h
Времетраење 16h : 36m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 11
19 макс
Облачно
Веројатност за врнежи 17 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
15Km/h
Облачност 74 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:54 h
Зајдисонце 21:29 h
Времетраење 16h : 35m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 14
21 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 53 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
19Km/h
Облачност 72 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:55 h
Зајдисонце 21:29 h
Времетраење 16h : 33m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
03.07.2020
мин 15
18 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 96 %
Количество на дожд 2.7 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
22Km/h
Облачност 89 %
UV индекс 2
Изгрејсонце 04:51 h
Зајдисонце 21:32 h
Времетраење 16h : 41m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.44
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
04.07.2020
мин 16
21 макс
Облачно со дожд
Веројатност за врнежи 71 %
Количество на дожд 0.7 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
21Km/h
Облачност 100 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 04:51 h
Зајдисонце 21:31 h
Времетраење 16h : 39m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
05.07.2020
мин 12
19 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 62 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
26Km/h
Облачност 74 %
UV индекс 5
Изгрејсонце 04:52 h
Зајдисонце 21:31 h
Времетраење 16h : 38m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Понеделник
06.07.2020
мин 9
18 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 83 %
Количество на дожд 1.5 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
23Km/h
Облачност 42 %
UV индекс 6
Изгрејсонце 04:53 h
Зајдисонце 21:30 h
Времетраење 16h : 36m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.54
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Вторник
07.07.2020
мин 11
19 макс
Облачно
Веројатност за врнежи 17 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
15Km/h
Облачност 74 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:54 h
Зајдисонце 21:29 h
Времетраење 16h : 35m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.58
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Среда
08.07.2020
мин 14
21 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 53 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
19Km/h
Облачност 72 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:55 h
Зајдисонце 21:29 h
Времетраење 16h : 33m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.61
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Четврток
09.07.2020
мин 14
22 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 31 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
15Km/h
Облачност 85 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:56 h
Зајдисонце 21:28 h
Времетраење 16h : 31m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.64
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Петок
10.07.2020
мин 12
19 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 44 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 0 %
Ветер
18Km/h
Облачност 82 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:57 h
Зајдисонце 21:27 h
Времетраење 16h : 29m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.67
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Сабота
11.07.2020
мин 11
18 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 32 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 2 %
Ветер
15Km/h
Облачност 79 %
UV индекс -
Изгрејсонце 04:59 h
Зајдисонце 21:26 h
Времетраење 16h : 27m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.7
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
Недела
12.07.2020
мин 12
20 макс
Умерено облачно
Веројатност за врнежи 33 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 2 %
Ветер
15Km/h
Облачност 68 %
UV индекс -
Изгрејсонце 05:00 h
Зајдисонце 21:25 h
Времетраење 16h : 25m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.73
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност