Скопје
Облачно среда, 3 септември 2014
18℃
Се чувствува: 18 ℃
Изгрејсонце: 06:01
Зајдисонце: 19:05
Времетраење: 784 минути
Фаза на месечината
Влажност: 88.1 %
Ветер: 7 km/h
Видливост 10 km
Toчка на роса: 16 ℃
Измерено во: 00:30 h
  • 24 часовна прогноза
  • 5 дневна прогноза
  • 10 дневна прогноза
Прогноза
Температура
Ветер
Веројатност за врнежи од дожд
Количество на дожд
Веројатност за невреме
Атмосферски притисок
Влажност
Облачност
СредаЧетврток
02:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:0000:0001:0002:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:00
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
0Km/h
0Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
1Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
1Km/h
0Km/h
0Km/h
1Km/h
4Km/h
4Km/h
7Km/h
7Km/h
4Km/h
2Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
85 %83 %81 %80 %78 %77 %76 %79 %82 %85 %81 %77 %72 %68 %64 %59 %59 %59 %58 %49 %39 %30 %27 %24 %21 %19 %17 %16 %16 %16 %16 %26 %37 %48 %49 %51 %53 %51 %48 %46 %51 %55 %59 %65 %70 %75 %
7.0 mm0.0 mm0.0 mm1.9 mm0.0 mm0.0 mm3.2 mm0.0 mm0.0 mm1.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm1.5 mm0.0 mm0.0 mm2.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm2.0 mm0.0 mm0.0 mm1.8 mm
0 %0 %0 %0 %8 %8 %8 %23 %23 %23 %36 %36 %36 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %22 %22 %22 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1008 hPa1008 hPa1008 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa
99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %91 %83 %74 %72 %70 %68 %77 %86 %95 %96 %98 %99 %97 %94 %92 %93 %95 %96 %97 %98 %99 %96 %92 %89 %82 %75 %68 %65 %62 %58 %67 %75 %84 %88 %92 %96 %
92 %89 %89 %89 %98 %98 %98 %87 %87 %87 %54 %54 %54 %89 %89 %89 %64 %64 %64 %49 %49 %49 %47 %47 %47 %68 %68 %68 %68 %68 %68 %39 %39 %39 %76 %76 %76 %39 %39 %39 %77 %77 %77 %66 %66 %66 %
Среда
03.09.2014
мин 16
24 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 96 %
Количество на дожд 15.1 mm
Веројатност за невреме 36 %
Ветер
4Km/h
Облачност 82 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 06:01 h
Зајдисонце 19:05 h
Времетраење 13h : 04 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.28
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
00:0001:0002:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:0000:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Претежно сончево
Ветер
4Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
0Km/h
0Km/h
Веројатност за врнежи од дожд85 %85 %85 %83 %81 %80 %78 %77 %76 %79 %82 %85 %81 %77 %72 %68 %64 %59 %59 %59 %58 %49 %39 %30 %27 %
Количество на дожд0.0 mm0.0 mm7.0 mm0.0 mm0.0 mm1.9 mm0.0 mm0.0 mm3.2 mm0.0 mm0.0 mm1.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm1.5 mm0.0 mm0.0 mm2.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %8 %8 %8 %23 %23 %23 %36 %36 %36 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисок1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1008 hPa1008 hPa1008 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa
Влажност99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %91 %83 %74 %72 %70 %68 %77 %86 %95 %96 %98 %99 %97 %
Облачност92 %92 %92 %89 %89 %89 %98 %98 %98 %87 %87 %87 %54 %54 %54 %89 %89 %89 %64 %64 %64 %49 %49 %49 %49 %
Четврток
04.09.2014
мин 15
25 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 75 %
Количество на дожд 5.1 mm
Веројатност за невреме 22 %
Ветер
7Km/h
Облачност 57 %
UV индекс 7
Изгрејсонце 06:02 h
Зајдисонце 19:03 h
Времетраење 13h : 01 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.32
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
00:0001:0002:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
Ветер
0Km/h
0Km/h
1Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
1Km/h
0Km/h
0Km/h
1Km/h
4Km/h
4Km/h
7Km/h
7Km/h
4Km/h
2Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд27 %24 %21 %19 %17 %16 %16 %16 %16 %26 %37 %48 %49 %51 %53 %51 %48 %46 %51 %55 %59 %65 %70 %75 %
Количество на дожд0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm2.0 mm0.0 mm0.0 mm1.8 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %22 %22 %22 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисок1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa
Влажност97 %94 %92 %93 %95 %96 %97 %98 %99 %96 %92 %89 %82 %75 %68 %65 %62 %58 %67 %75 %84 %88 %92 %96 %
Облачност47 %47 %47 %68 %68 %68 %68 %68 %68 %39 %39 %39 %76 %76 %76 %39 %39 %39 %77 %77 %77 %66 %66 %66 %
Петок
05.09.2014
мин 16
25 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 96 %
Количество на дожд 14.5 mm
Веројатност за невреме 52 %
Ветер
4Km/h
Облачност 78 %
UV индекс 6
Изгрејсонце 06:03 h
Зајдисонце 19:02 h
Времетраење 12h : 58 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.36
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
24 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
18 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
Ветер
2Km/h
1Km/h
1Km/h
2Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд62 %62 %63 %82 %73 %82 %87 %73 %
Количество на дожд1.4 mm1.0 mm1.5 mm0.7 mm0.2 mm4.3 mm2.8 mm2.7 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %50 %52 %49 %29 %0 %
Атмосферски притисок1012 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1010 hPa1009 hPa1010 hPa1011 hPa
Влажност95 %99 %99 %97 %69 %73 %99 %99 %
Облачност84 %90 %86 %72 %70 %80 %63 %64 %
Сабота
06.09.2014
мин 14
24 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 81 %
Количество на дожд 4.3 mm
Веројатност за невреме 39 %
Ветер
4Km/h
Облачност 77 %
UV индекс 7
Изгрејсонце 06:04 h
Зајдисонце 19:00 h
Времетраење 12h : 55 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.4
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
Ветер
2Km/h
3Km/h
3Km/h
1Km/h
3Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд43 %22 %30 %62 %65 %65 %75 %48 %
Количество на дожд0.9 mm0.3 mm0.6 mm0.4 mm0.2 mm1.2 mm1.0 mm0.0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %39 %25 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисок1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1009 hPa1009 hPa1010 hPa1011 hPa
Влажност98 %99 %99 %91 %69 %67 %90 %95 %
Облачност65 %88 %92 %63 %65 %86 %75 %76 %
Недела
07.09.2014
мин 15
24 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 83 %
Количество на дожд 5.5 mm
Веројатност за невреме 47 %
Ветер
4Km/h
Облачност 82 %
UV индекс -
Изгрејсонце 06:05 h
Зајдисонце 18:58 h
Времетраење 12h : 53 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.43
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
19 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
Ветер
4Km/h
3Km/h
4Km/h
3Km/h
2Km/h
4Km/h
3Km/h
3Km/h
Веројатност за врнежи од дожд26 %26 %28 %48 %60 %70 %70 %44 %
Количество на дожд5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm
Веројатност за невреме47 %47 %47 %47 %47 %47 %47 %47 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност93 %96 %97 %89 %72 %83 %95 %99 %
Облачност82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %
Среда
03.09.2014
мин 16
24 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 96 %
Количество на дожд 15.1 mm
Веројатност за невреме 36 %
Ветер
4Km/h
Облачност 82 %
UV индекс 4
Изгрејсонце 06:01 h
Зајдисонце 19:05 h
Времетраење 13h : 04 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.28
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
00:0001:0002:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:0000:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
17 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Претежно сончево
Ветер
4Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
0Km/h
0Km/h
Веројатност за врнежи од дожд85 %85 %85 %83 %81 %80 %78 %77 %76 %79 %82 %85 %81 %77 %72 %68 %64 %59 %59 %59 %58 %49 %39 %30 %27 %
Количество на дожд0.0 mm0.0 mm7.0 mm0.0 mm0.0 mm1.9 mm0.0 mm0.0 mm3.2 mm0.0 mm0.0 mm1.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm1.5 mm0.0 mm0.0 mm2.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %8 %8 %8 %23 %23 %23 %36 %36 %36 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисок1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1006 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1007 hPa1008 hPa1008 hPa1008 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa
Влажност99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %99 %91 %83 %74 %72 %70 %68 %77 %86 %95 %96 %98 %99 %97 %
Облачност92 %92 %92 %89 %89 %89 %98 %98 %98 %87 %87 %87 %54 %54 %54 %89 %89 %89 %64 %64 %64 %49 %49 %49 %49 %
Четврток
04.09.2014
мин 15
25 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 75 %
Количество на дожд 5.1 mm
Веројатност за невреме 22 %
Ветер
7Km/h
Облачност 57 %
UV индекс 7
Изгрејсонце 06:02 h
Зајдисонце 19:03 h
Времетраење 13h : 01 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.32
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
00:0001:0002:0003:0004:0005:0006:0007:0008:0009:0010:0011:0012:0013:0014:0015:0016:0017:0018:0019:0020:0021:0022:0023:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
21 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Умерено облачно
24 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Умерено облачно со дожд
22 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
Ветер
0Km/h
0Km/h
1Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
0Km/h
1Km/h
0Km/h
0Km/h
1Km/h
4Km/h
4Km/h
7Km/h
7Km/h
4Km/h
2Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд27 %24 %21 %19 %17 %16 %16 %16 %16 %26 %37 %48 %49 %51 %53 %51 %48 %46 %51 %55 %59 %65 %70 %75 %
Количество на дожд0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.1 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.2 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm2.0 mm0.0 mm0.0 mm1.8 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %22 %22 %22 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисок1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1010 hPa1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1012 hPa
Влажност97 %94 %92 %93 %95 %96 %97 %98 %99 %96 %92 %89 %82 %75 %68 %65 %62 %58 %67 %75 %84 %88 %92 %96 %
Облачност47 %47 %47 %68 %68 %68 %68 %68 %68 %39 %39 %39 %76 %76 %76 %39 %39 %39 %77 %77 %77 %66 %66 %66 %
Петок
05.09.2014
мин 16
25 макс
Умерено облачно со дожд и грмотевици
Веројатност за врнежи 96 %
Количество на дожд 14.5 mm
Веројатност за невреме 52 %
Ветер
4Km/h
Облачност 78 %
UV индекс 6
Изгрејсонце 06:03 h
Зајдисонце 19:02 h
Времетраење 12h : 58 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.36
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
24 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд и грмотевици
18 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
Ветер
2Km/h
1Km/h
1Km/h
2Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд62 %62 %63 %82 %73 %82 %87 %73 %
Количество на дожд1.4 mm1.0 mm1.5 mm0.7 mm0.2 mm4.3 mm2.8 mm2.7 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %50 %52 %49 %29 %0 %
Атмосферски притисок1012 hPa1011 hPa1012 hPa1012 hPa1010 hPa1009 hPa1010 hPa1011 hPa
Влажност95 %99 %99 %97 %69 %73 %99 %99 %
Облачност84 %90 %86 %72 %70 %80 %63 %64 %
Сабота
06.09.2014
мин 14
24 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 81 %
Количество на дожд 4.3 mm
Веројатност за невреме 39 %
Ветер
4Km/h
Облачност 77 %
UV индекс 7
Изгрејсонце 06:04 h
Зајдисонце 19:00 h
Времетраење 12h : 55 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.4
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Умерено облачно со дожд
15 ℃
Умерено облачно со дожд
17 ℃
Умерено облачно со дожд
20 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Умерено облачно со дожд
19 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
Ветер
2Km/h
3Km/h
3Km/h
1Km/h
3Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд43 %22 %30 %62 %65 %65 %75 %48 %
Количество на дожд0.9 mm0.3 mm0.6 mm0.4 mm0.2 mm1.2 mm1.0 mm0.0 mm
Веројатност за невреме0 %0 %0 %39 %25 %0 %0 %0 %
Атмосферски притисок1010 hPa1010 hPa1011 hPa1011 hPa1009 hPa1009 hPa1010 hPa1011 hPa
Влажност98 %99 %99 %91 %69 %67 %90 %95 %
Облачност65 %88 %92 %63 %65 %86 %75 %76 %
Недела
07.09.2014
мин 15
24 макс
Умерено облачно со дожд
Веројатност за врнежи 83 %
Количество на дожд 5.5 mm
Веројатност за невреме 47 %
Ветер
4Km/h
Облачност 82 %
UV индекс -
Изгрејсонце 06:05 h
Зајдисонце 18:58 h
Времетраење 12h : 53 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.43
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Умерено облачно со дожд
18 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Умерено облачно со дожд
23 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Облачно со поинтензивен дожд
19 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Умерено облачно
Ветер
4Km/h
3Km/h
4Km/h
3Km/h
2Km/h
4Km/h
3Km/h
3Km/h
Веројатност за врнежи од дожд26 %26 %28 %48 %60 %70 %70 %44 %
Количество на дожд5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm5.5 mm
Веројатност за невреме47 %47 %47 %47 %47 %47 %47 %47 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност93 %96 %97 %89 %72 %83 %95 %99 %
Облачност82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %82 %
Понеделник
08.09.2014
мин 15
24 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 78 %
Количество на дожд 2.1 mm
Веројатност за невреме 57 %
Ветер
4Km/h
Облачност 52 %
UV индекс -
Изгрејсонце 06:06 h
Зајдисонце 18:56 h
Времетраење 12h : 50 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.47
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Умерено облачно со дожд
16 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Умерено облачно
19 ℃
Умерено облачно
18 ℃
Претежно сончево
Ветер
4Km/h
4Km/h
3Km/h
3Km/h
5Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд24 %28 %32 %53 %74 %77 %80 %57 %
Количество на дожд2.1 mm2.1 mm2.1 mm2.1 mm2.1 mm2.1 mm2.1 mm2.1 mm
Веројатност за невреме57 %57 %57 %57 %57 %57 %57 %57 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност95 %99 %99 %85 %81 %87 %93 %94 %
Облачност52 %52 %52 %52 %52 %52 %52 %52 %
Вторник
09.09.2014
мин 15
23 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 66 %
Количество на дожд 0.4 mm
Веројатност за невреме 40 %
Ветер
4Km/h
Облачност 43 %
UV индекс -
Изгрејсонце 06:07 h
Зајдисонце 18:55 h
Времетраење 12h : 47 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.51
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
4Km/h
4Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
4Km/h
4Km/h
Веројатност за врнежи од дожд34 %30 %25 %44 %62 %59 %55 %41 %
Количество на дожд0.4 mm0.4 mm0.4 mm0.4 mm0.4 mm0.4 mm0.4 mm0.4 mm
Веројатност за невреме40 %40 %40 %40 %40 %40 %40 %40 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност94 %94 %94 %81 %68 %77 %85 %89 %
Облачност43 %43 %43 %43 %43 %43 %43 %43 %
Среда
10.09.2014
мин 15
25 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 56 %
Количество на дожд 0.3 mm
Веројатност за невреме 22 %
Ветер
4Km/h
Облачност 40 %
UV индекс -
Изгрејсонце 06:08 h
Зајдисонце 18:53 h
Времетраење 12h : 44 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.55
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Ведро/Сончево
Ветер
4Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
3Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд27 %20 %13 %34 %55 %55 %56 %37 %
Количество на дожд0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm0.3 mm
Веројатност за невреме22 %22 %22 %22 %22 %22 %22 %22 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност94 %83 %93 %57 %61 %53 %81 %70 %
Облачност40 %40 %40 %40 %40 %40 %40 %40 %
Четврток
11.09.2014
мин 15
25 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 36 %
Количество на дожд 0.0 mm
Веројатност за невреме 22 %
Ветер
4Km/h
Облачност 30 %
UV индекс -
Изгрејсонце 06:09 h
Зајдисонце 18:51 h
Времетраење 12h : 42 m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус 0.59
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
16 ℃
Ведро/Сончево
16 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
22 ℃
Претежно сончево
25 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
19 ℃
Претежно сончево
Ветер
4Km/h
4Km/h
3Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд18 %12 %7 %19 %30 %32 %34 %31 %
Количество на дожд0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm0.0 mm
Веројатност за невреме22 %22 %22 %22 %22 %22 %22 %22 %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност93 %77 %91 %70 %66 %43 %88 %60 %
Облачност30 %30 %30 %30 %30 %30 %30 %30 %
Петок
12.09.2014
мин 15
24 макс
Претежно сончево
Веројатност за врнежи 36 %
Количество на дожд n/a mm
Веројатност за невреме n/a %
Ветер
7Km/h
Облачност n/a %
UV индекс n/a
Изгрејсонце n/a h
Зајдисонце n/a h
Времетраење n/ah : m
Фаза на месечината
Позиција на лунарен циклус n/a
  Ноќ Претпладне Попладне Вечер
02:0005:0008:0011:0014:0017:0020:0023:00
Прогноза
Температура
17 ℃
Претежно сончево
16 ℃
Претежно сончево
17 ℃
Претежно сончево
21 ℃
Претежно сончево
24 ℃
Претежно сончево
23 ℃
Претежно сончево
20 ℃
Претежно сончево
18 ℃
Претежно сончево
Ветер
4Km/h
4Km/h
4Km/h
5Km/h
6Km/h
5Km/h
5Km/h
5Km/h
Веројатност за врнежи од дожд27 %15 %2 %22 %42 %46 %51 %43 %
Количество на дожд- mm- mm- mm- mm- mm- mm- mm- mm
Веројатност за невреме- %- %- %- %- %- %- %- %
Атмосферски притисокn/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPan/a hPa
Влажност90 %72 %97 %54 %65 %40 %55 %72 %
Облачност- %- %- %- %- %- %- %- %